مطالب و اخبار

راهکار های رفع کوبیدگی فرش

امروزه با کوچک‌تر شدن خانه‌ها  به‌ناچار مجبوریم که اجسام سنگینی مانند مبل  و بوفه را روی فرش قرار دهیم. اما غافل از اینکه قراردادن اجسام سنگین و ماندگاری آن اجسام به مدت طولانی بر  روی فرش باعث  کوبیدگی فرش، آسیب به تاروپود و زشت دیده‌شدن فرش می‌شود.

ازاین‌رو هنگامی که تصمیم به جابه‌جایی مبل‌ها می‌گیرید ممکن است از فرورفتگی‌های ایجاد شده بر روی فرش بسیار تعجب کنید. د چراکه آن قسمت از فرش بسیار حالت کوبیدگی پیدا کرده و نخ‌های قالی  به‌اصطلاح جمع شده است. ازاین‌رو در این مقاله بر آن شدیم تا راه‌هایی را برای رفع کوبیدگی فرش برای شما دوستان عزیز ارائه دهیم. موضوعاتی که در این مقاله مورد بررسی قرار می‌گیرند اعم از: معنای کوبیدگی و فرورفتگی فرش، روش‌های جلوگیری از فرورفتگی  و روش‌هایی برای رفع ابن مشکل است.

 

 

منظور از کوبیدگی فرش؟

همان‌طور که می‌دانید فرش یکی از ضروری‌ترین و مهم‌ترین  وسایل داخل منزل است که علاوه بر تأثیر بسیار زیادی که در دکوراسیون خانه دارد، جزو اصلی‌ترین وسایل برای زندگی‌کردن نیز به شمار می‌رود. تمامی فرش‌ها با یک کیفیت یکسان بافته نمی‌شوند و فرش‌ها با نخ‌های متفاوت و مشخصات مختلفی در بازار به فروش می‌روند. اما صرف‌نظر از همه تفاوت‌ها،  تمامی فرش‌ها به یک اندازه در مقابل  فشار زیاد، آسیب‌پذیرند. البته شایان به ذکر است که میزان کوبیدگی در  انواع مختلف فرش به یک اندازه نیست و فرش‌هایی که دارای الیاف‌های مقاوم‌تری هستند، بی شک آسیب کمتری می‌بینند.

در واقع کوبیده شدن فرش به معنای فشارهای خارجی ای است که به فرش وارد می‌شود و به‌مرورزمان باعث فرورفتگی  نخ‌های قالی می‌شود. به‌عبارت‌دیگر بافت فرش در معرض تهدیدهای خارجی (پایه مبل، پایه نوفه و غیره) قرار می‌گیرد و حالتی فرورفته و کوفته به خود می‌گیرد.

 

 

پیشگیری بهتر از درمان است!

قطعاً پیشگیری کردن  از کوبیده شدن فرش بسیار کم‌هزینه‌تر از رفع کوبیدگی فرش است. با انجام چند کار ساده به‌خوبی از کوبیده شدن فرش جلوگیری کرده و مشکلاتی مانند هزینه‌های گزاف برای رفع کوبیدگی و یا زمان گذاشتن برای رفع این مشکل را نداشته باشید.

در ادامه  روش‌هایی را در جهت جلوگیری از فرورفتگی فرش شرح می‌دهیم. این موارد عبارت‌اند از:

قرار ندادن اجسام سنگین

مهم‌ترین دلیل کوبیدگی فرش، قراردادن وسایل سنگین روی آن است. سعی کنید مبلمان خود را بسیار سبک انتخاب کرده و یا فرش منزل را طوری انتخاب کنید که پایه‌های مبل روی آن قرار نگیرد.

اصلاح خرید منزل

با اصلاح خرید منزل  تا حد بسیار زیادی از کوبیده شدن فرش جلوگیری کنید. برای این منظور سعی کنید وسایلی را بخرید که پایه آن‌ها کاملاً مسطح و صاف است.

نایلون حباب‌دار

قراردادن نایلون‌های حباب‌دار ریز پایه مبل‌ها و اجسام سنگین تا حد زیادی از کوبیدگی و فرورفتگی فرش جلوگیری می‌کند. البته می‌توانید علاوه بر نایلون حباب‌دار از ترمز فرش نیز استفاده کنید.

قراردادن پد  مخصوص در زیر فرش

می‌توانید به‌جای استفاده کردن از موکت در زیر فرش، از پدهای مخصوص در زیر فرش استفاده کنید تا فشار و وزن وارد شده به فرش به یک نقطه  از آن ایجاد نشود و فرش  آسیب کمتری ببیند.

 

 

روش‌هایی برای رفع کوبیدگی فرش

برای رفع کوبیدگی فرش می‌توانید به روش‌های زیر عمل کنید:

استفاده از یخ

برای فرش‌هایی که الیاف مصنوعی دارند، بهترین روش استفاده از یخ است. در روش استفاده از یخ برای رفع کوبیدگی ابتدا باید چک کنید که کف‌پوش منزل شما آیا  بر اثر نفوذ آب آسیب می‌بیند یا خیر.  اگر کف‌پوش شما آسیب‌پذیر بود حتماً هنگام استفاده از یخ در زیر فرش حوله قرار دهید. در مرحلهٔ بعدی، چندتکه از یخ را روی قسمتی که کوبیدگی پیدا کرده است قرار دهید. سپس صبر کنید تا یخ‌ها آب شوند. یا یک دستمال خشک آب اضافی روی فرش را بگیرید. در مرحلهٔ سوم باید به‌وسیلهٔ یک چنگال یا جاروبرقی الیافی را که دچار کوبیدگی شده‌اند را به چپ و راست حرکت دهید. آن‌قدر این کار را تکرار کنید که الیاف در جای اصلی خودشان قرار بگیرند. در مرحلهٔ آخر محلی را که  روی آن یخ ریختید را با سشوار خشک کنید. (سشوار را در حالت نرمال قرار دهید)

نکته:  حتماً این نکته را در نظر بگیرید که فرش‌هایی که الیاف آن‌ها پنبه‌ای است، احتمالاً در اثر رطوبت رنگ پس می‌دهند.

استفاده از بخار

اگر فرش شما فرش الیاف طبیعی است، بدون شک بهترین روش برای رفع کوبیدگی فرش، استفاده از بخار است. برای این کار ابتدا با استفاده از یک دستگاه بخار، مقداری بخار را به محلی که دچار فرورفتگی و کوبیدگی شده است، تزریق می‌کنیم. در این مورد نیز باید به جنس کف‌پوش‌ها توجه داشته باشید اگر کف‌پوش‌های شما به بخار آب حساس است، حتماً چیزی در زیر فرش قرار دهید تا کف‌پوش‌ها آسیب نبینند. سپس در مرحلهٔ بعد، اتو بخار را پرازآب کرده و از فاصلهٔ 10 سانتی‌متری به محلی که آسیب‌دیده، تزریق کنید. این کار را تا جایی انجام دهید که الیاف آسیب‌دیده و جابه‌جاشده به محل اصلی خودشان برگردند. در مرحله آخر با یک حولهٔ خشک محلی که با اتوبخار  رطوبت گرفته است را خشک کنید.

 

 

جمع‌بندی

در این مقاله  روش‌هایی را برای جلوگیری از فرورفتگی فرش و مواردی را در جهت رفع کوبیده شدن فرش برای شما شرح دادیم. امیدواریم که این مقاله برایتان بسیار مفید بوده باشد و بتوانید در منزل به‌راحتی فرش‌هایتان را  از حالت کوبیدگی خارج کنید.

سؤالات متداول

1.آیا از یخ به‌عنوان روشی برای رفع کوبیدگی فرش‌هایی با الیاف مصنوعی می‌توان استفاده کرد؟

در پاسخ به این سؤال باید بگوییم که بله. اما دقت داشته باشید کیفیت فرش‌ها بسیار متفاوت است. پیشنهاد ما به شما این است که ابتدا  بر روی قسمت کوچکی از فرش، یخ را قرار دهید. اگر الیاف فرش شما رنگ پس داد، از روش بخار برای رفع کوبیدگی استفاده کنید.

2.چه عواملی باعث کوبیدگی فرش می‌شوند؟ به‌طورکلی قراردادن اجسام سنگین به مدت طولانی بر روی فرش باعث کوبیدگی و فرورفتگی فرش می‌شود. سعی کنید  درصورتی‌که به علت متراژ پایین خانه مجبور به قراردادن اجسام  سنگین بر روی فرش هستید، حتماً مبلمان و وسایلی که دارای پایه صاف هستند را انتخاب کنید. از قراردادن اجسام سنگینی که پایه نوک‌تیز دارند بر روی فرش به مدت طولانی، جدا اجتناب کنید.

محصولات مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *