مطالب و اخبار

مهم ترین عوامل تاثیرگذار بر قیمت فرش

[vc_row][vc_column][vc_column_text text_larger=”no”]فرش یکی از مهم‌ترین شاخصه‌ها برای دکوراسیون داخلی منزل است. اهمیت فرش در دکوراسیون منزل را زمانی متوجه می‌شویم که اقدام به تهیه وسایل منزل می‌کنیم. اگر تمامی وسایل منزل شما با یکدیگر هماهنگ باشند؛ اما فرش خانه شما هماهنگی ای در سبک و رنگ با سایر دکوراسیون نداشته باشد، آن خانه هیچ زیبایی خاصی نخواهد داشت.

علاوه بر هماهنگی و انسجام رنگ و طرح فرش، نکته‌ای که بسیار حائز اهمیت است، در خصوص برنامه‌ریزی برای استفاده از فرش است. برای این منظور، باید بدانید که از فرش چه استفاده‌ای خواهید برد. باتوجه‌به این نکته می‌توانید فرش مناسب را انتخاب کنید.

زمانی که تصمیم به برنامه‌ریزی برای مورداستفاده قراردادن فرش می‌گیرید، قیمت فرش یکی از مهم‌ترین شاخصه‌های اصلی  برای خرید فرش می‌شود.

در این مقاله بر آن شدیم تا به  بررسی مهم‌ترین عوامل قیمت‌گذاری برای فرش بپردازیم و نکات مهم را جز به جز برای شما موشکافی کنیم. با مطالعه این موارد با آگاهی بیشتری می‌توانید یک خرید مناسب داشته باشید.

 

 

مهم‌ترین عوامل تأثیرگذار بر قیمت فرش

به‌طورکلی عواملی که بر روی قیمت فرش تأثیر بسیار زیادی دارند، به دودسته عوامل فنی و عوامل غیرفنی تقسیم می‌شوند. در ابتدا به بررسی عوامل فنی می‌پردازیم. در ادامه مقاله مروری خواهیم داشت به عوامل غیرفنی که در قیمت‌گذاری فرش‌ها بسیار مؤثر هستند.

بررسی عوامل فنی بر روی قیمت فرش

عوامل فنی ای که بر قیمت‌گذاری بر روی فرش‌ها مؤثر هستند، به شرح زیر است:

شانه و تراکم

یکی از مهم‌ترین عوامل فنی در خصوص قیمت‌گذاری برای فرش‌ها، شانه و تراکم است. بسیار برای شما اتفاق افتاده است زمانی که به یک فروشگاه فرش می‌روید و یا به‌صورت اینترنتی تصمیم به خرید فرش دارید، یکی از موضوعاتی که  توسط فروشنده و مشاوران فروشگاه اینترنتی مطرح می‌شود، شانه و تراکم فرش است.

شانه و تراکم فرش علاوه بر استحکام فرش، در زیبایی آن نیز بسیار مؤثر است. برای این منظور باید در نظر داشت که هرچه شانه و تراکم یک فرش بالاتر باشد، بافت آن فرش ظریف‌تر و زیباتر می‌شود.

فرش‌هایی که شانه و تراکم بالایی دارند مانند: فرش‌های 1200 شانه، علاوه بر زیبایی منحصربه‌فرد، نقوشی که رویان طراحی شده است بسیار واضح دیده می‌شود. تا جایی که به فرش‌هایی که شانه آن‌ها بالای 1200 است، فرش‌های دستباف نما می‌گویند.

رابطهٔ میان قیمت‌گذاری برای فرش با درنظرگرفتن شانه و تراکم، بسیار امری ساده است. به این صورت که هرچه شانه و تراکم در یک فرش بالاتر می‌رود، قیمت آن فرش نیز بالاتر می‌رود. این دو باهم رابطه مستقیم دارند. برای مثال: فرش 1000 شانه با تراکم 3000، قیمتی بالاتر از فرش 700 شانه با تراکم 2550 دارد.

نکته بسیار مهم در مورد شانه و تراکم این است که هنگام خرید فرش حتماً شانه و تراکم را محاسبه کنید.

جنس نخ

دومین عامل بسیار تأثیرگذار بر قیمت‌گذاری فرش، جنس نخ است. جنس نخ علاوه بر زیبایی در فرش باعث لطافت و طول عمر فرش می‌شود. در فرش‌های ماشینی از سه نوع جنس نخ استفاده می‌کنند. نخ‌هایی که  عمد تا برای فرش‌های ماشینی به کار می‌رود از جنس اکریلیک، پلی‌استر و پروپیلن است. فرش‌های دستباف گونه نیز بیش‌تر از الیاف طبیعی و نخ ابریشم بافته می‌شوند. برای این منظور،  فرش‌های ماشینی ای که با نخ  اکریلیک بافته می‌شوند، قیمت بسیار بالاتری نسبت به فرش‌هایی دارد که با نخ پلی‌استر و غیره بافته می‌شود.

نخ اکریلیک استحکام بالایی دارد و نخ پلی‌استر با وجود لطافت و زیبایی بسیار زیاد بعد از مدتی به‌اصطلاح پاخور می‌شود و لطافت و زیبایی خود را از دست می‌دهد.

تأثیر سایز بر قیمت فرش

یکی از عوامل بسیار مهم در قیمت‌گذاری برای فرش‌ها، بدون شک سایز فرش خواهد بود. عمده فرش‌ها در ابعاد 6 متری، 9 متری، و 12 متری تولید می‌شود.

هر فرشی با توجه  به متراژ و ابعادی که دارد قیمت‌گذاری می‌شود. برای مثال: قیمت یک فرش 12 متری با شانه 1000 و تراکم 3000 با فرش 9 متری با شانه 1000 و تراکم 3000 متفاوت است.

نوع دستگاه بافنده فرش

نوع دستگاه بافنده فرش بر روی کیفیت بافت فرش تأثیر مستقیمی دارد. معمولاً دستگاه‌های بافنده فرش از دو شرکت بسیار مهم در کشور المان به اسم شونهر و وندویل وارد کشور ما می‌شود. قدرت این دستگاه‌ها بسیار بالا بوده و در کیفیت و استحکام فرش نقش مهمی دارد.

 

تأثیر عوامل غیرفنی در قیمت فرش

عوامل غیرفنی در قیمت فرش به شرح زیر است:

برند فرش

فرش در دسته کالاهای لوکس است و شهرت و آوازه بسیار زیادی در کل دنیا دارد. صنعت فرش یک صنعت بسیار بزرگ است که کارخانه‌های زیادی در سراسر ایران به تولید آن می‌پردازند. حال این سؤال پیش می‌آید که چگونه برند یک فرش باعث قیمت بالای فرش و فروش بیشتر آن می‌شود؟ در پاسخ به این سؤال باید بگوییم که  صاحبان کارخانه‌های تولید فرش سالیانه تبلیغات بسیار زیادی را در رسانه‌های اجتماعی برای شناخته شدن برند فرش خودشان به مردم انجام می‌دهند. معمولاً برندهایی که تبلیغات مؤثری دارند، قیمت فرش‌های تولید خود را می‌توانند به قیمت بالاتری به فروش برسانند.

طرح و رنگ فرش

یکی دیگر از عوامل غیرفنی بسیار مهم در قیمت فرش، طرح و رنگ است. همه ما می‌دانیم که ویژگی‌های فنی و کیفیت فرش بسیار حائز اهمیت است؛ اما نباید تولیدکننده‌های فرش فقط به کیفیت و عوامل فنی یک فرش بپردازند. فرشی که تولید می‌شود در کنار کیفیت ممتاز باید طرح و رنگ جذابی داشته باشد. برای این کار باید از رنگ‌هایی که هرساله‌ترند می‌شوند الهام بگیرید و  تولید فرش‌های خودتان را باتوجه‌به رنگی که هرسال مد می‌شود، تطبیق دهید.

شایان به ذکر است که تعداد رنگ‌هایی که در فرش بکار می‌روند نیز تأثیر مستقیمی بر روی بالارفتن قیمت فرش دارد. برای این منظور فرش‌هایی که تعداد رنگ‌های به‌کاررفته در آن زیاد باشد، قیمت آن فرش بالاتر است.

کلام آخر

در این مقاله به بررسی نکات مهمی از جمله: تأثیر عوامل فنی و غیرفنی در قیمت فرش صحبت کردیم و تمامی موارد را جز به جز مورد بررسی قرار دادیم. در انتها مروری بر عنوان‌های مهم و تأثیرگذار بر روی قیمت‌گذاری برای فرش‌ها خواهیم داشت. این عوامل به‌طورکلی به شرح زیر است:

  1. کیفیت و جنس مواد اولیه استفاده شده در فرش
  2. تعداد رنگ بکار رفته در تولید فرش
  3. تعداد شانه و تراکم فرش
  4. ابعاد و سایز فرش
  5. نوع دستگاه بافندگی فرش
  6. برند فرش
  7. تبلیغات مؤثر در فضای مجازی و فیزیکی

امیدواریم که این مقاله برای شما مفید بوده باشد و توانسته باشید با درنظرگرفتن این موارد یک فرش مناسب انتخاب کنید.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *